Basis Turnen, Turnen en Selectie Turnen

 

Turnen basis
Turnen is goed voor je conditie, je motoriek en is bovenal gezellig! Elke les worden er verschillende toestellen in de zaal neergezet. Steeds weer anders, maar elke keer uitdagend. We werken o.a. met kast, brug, evenwichtsbalk en trampoline, maar slingeren ook aan touwen en beklimmen het wandrek. Tevens is er aandacht voor spel. Bij de groepen 1 tot en met 3 van de basisschool gymmen jongens en meisjes gezamenlijk, vanaf groep 4 zijn er aparte meisjes- en jongensgroepen. Leden (vanaf groep 3) kunnen jaarlijks meedoen aan de recreatieve gymwedstrijden

Turnen
In de gymnastieklessen worden de basisvaardigheden aangeleerd, in de turnlessen worden deze uitgebouwd en verfijnd. Jongens en meisjes vanaf groep 3 basisschool kunnen bij voldoende enthousiasme en talent door de leiding worden geselecteerd voor de turngroepen. Leden kunnen jaarlijks meedoen aan de recreatieve turnwedstrijden.

Turnen selectie
Voor de getalenteerde turners en turnsters bieden wij selectietrainingen aan. Deze trainingen zijn erop gericht om de turnvaardigheden verder te verbeteren. Er wordt toegewerkt naar de KNGU-wedstrijden, zodat men daar een mooie prestatie kan neer zetten. De trainingen duren twee uur en er wordt verwacht dat men twee keer per week deel neemt aan de selectietrainingen. 

Klik hier voor meer informatie over het lesrooster en de contributie.

logokngu